Wie ben ik?

Ik ben Annemarie Laan, Remedial Teacher, ADD-coach, persoonlijk begeleider, Jungle Memory coach en MyBrainSolutions coach met vele jaren ervaring in het begeleiden van kinderen met speciale behoeften.

Die begeleiding heb ik voor een deel in de thuissituatie van de kinderen gegeven, waarbij alle soorten vaardigheden werden aangeleerd en geoefend. Daarnaast ben ik als begeleider werkzaam geweest op verschillende scholen, vanaf de kleutergroep tot en met het voortgezet speciaal onderwijs.

Door mijn werk heb ik een kijkje kunnen nemen binnen veel scholen. Ik zag daar naar mijn idee té vaak kinderen die moeite hadden om het onderwijs op de gewone manier te kunnen volgen, en die vervolgens daarvoor niet de juiste begeleiding kregen. Met als resultaat dat de kinderen ongelukkig werden, hun resultaten achter bleven, en dat ze zeker niet presteerden op het niveau dat bij hen paste.

Mijn visie is dat élk kind wil leren, niets liever dan dat zelfs. Maar soms zit er een karaktereigenschap of een stoornis in de weg die dat leren belemmert. Soms leren kinderen nou eenmaal op een andere manier. Mede door mijn jarenlange ervaring in het cluster 2 onderwijs (voor dove en slechthorende kinderen) en het cluster 4 onderwijs ( voor kinderen met stoornissen en gedragsproblemen), kan ik deze kinderen helpen om tot leren te komen.

Ik ben lid van de LBRT, een beroepsvereniging van professionals die zich hebben gespecialiseerd in de specifieke ondersteuningsbehoeften van kinderen en volwassenen met leerproblemen of leerstoornissen. Daarnaast ben ik ook lid van de vereniging Balans, de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, en ben ik geregistreerd Jungle Memory coach en MyBrainSolutions coach.

Kagerbos 19
1693AW Wervershoof
Annemarielaan@quicknet.nl
0228-582013 / 0641636971